musklerna s.310

1. dom tre olika typerna av muskler är skelettmuskler, glatta muskler, hjärt muskler.
2. alla våra skelett muskler styrs av vår egna vilja och glatta muskler pressas fram utan att vi märker det, hjärtmuskeln drar ihop sig utan att vi tänker på det.
3. om musklerna ansträngs för kraftigt hinner blodet inte transportera dit tillräckligt med syre då får man syrebrist och då bildas mjölksyra.
4. när vi böjer armen drar böjmuskeln biceps ihop sig samtidigt som sträckmuskeln triceps slappnar av och samma sak när vi sträcker armen är det tvärtom.
5. kondition är ett mått på hur länge våra muskler orkar arbeta, när vi tränar hårt behöver muskeln mer än 100 gånger så mycket syre som när vi vilar. ju fler energiverk, mitokondrier, i muskel cellerna. efter en längre tids hård träning kan antalet energiverk i de tränade muskelcellerna ha tre dubblats. på så sätt ökar syreupptagningsförmårgan och konditionen förbättras.
6. om du värmer upp ordentligt i början av träningen kan du motverka träningsverk. strechsing gör så att du töjer ut musklerna när dom dragit ihop sig, på de sätt så ökar chansen att du slipper träningsverk.
7. en muskel består av flera olika muskelfibrer. vissa kan dra ihop sig väldigt snabbt medan andra drar ihop sig långsamt, de långsamma muskelfibrerna är uthålliga och orkar arbeta längre än de snabba, en sprinterlöpare behöver mer snabba fibrer medan en långdistanslöpare behöver fer och långsamma uthålliga muskelfibrer. // felicia&emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0